www.pidilidi.cz www.pidilidi.cz
Potřebujete pomoci? 725 518 759 (Po-Pá: 8-15)
0 Váš košík 0 Kč

Poprvé do školky

Petr Smékal V úterý 06. 08. 2019 Novinky

   Jde vaše dítě poprvé do školky? V článku se dozvíte pár užitečných věcí, které by jste si měli nachystat, aby jste nebyli zaskočeni.

Co s sebou do školky.

 

Prázdniny jsou v plném proudu, ale po prázdninách vám  nastane významné období. Vaše princezna, nebo malý  princ půjdou poprvé do školky. Je to velká událost a to jak  pro děti tak i hlavně pro vás.  Já si naprosto přesně  pamatuji, jaké pocity jsem měl když moje malá holčička  šla poprvé do školky. Já i žena jsme měli co dělat aby  jsme zadrželi slzy, které chtě nechtě zaplavili naše oči. 

 

V první řadě se přestaňte bát, že to vaše dítě nezvládne. Zvládne! Plakat asi ze začátku bude, ale školka je plná dětí a většinu dne si na vás ani nevzpomene. A za nějaký čas budete muset “ještě chvíli počkat, než si dohraje, nebo dokreslí”.

 

A co všechno si nachystat aby jste nebyli zaskočeni? Pojďme se na to podívat:

  • Pohodlné oblečení do třídy.Ve třídě mají většinou tak “akorát” jak v létě tak i v zimě. Záleží jen na vašem úsudku, jestli zvolíte tričko s krátkým, nebo dlouhým rukávem. Pak nějaké příjemné kalhoty, nebo sukni. Dobré by bylo, kdyby měli kapsičku na kapesník.

  • Přezůvky do třídy (většina školek preferuje uzavřené papučky, nazouváčky nejsou moc vhodné). Z vlastní skušenosti bych doporučil i nějaké boty na přezutí na zahradu (tenisky atd. …) Tam je tolik možností všechno prozkoumat a někam vylézt, nebo zalézt a boty tím někdy trpí. Proto je dobré jedny nechávat pro tyto případy ve školce. Aby se nestalo, že nepůjdou na zahradu, ale na procházku a vy se nemuseli stydět za okopané botky.

  • Náhradní spodní prádlo a oblečení do třídy (u malých dětí raději víc )

  • Oblečení na ven ... na hřiště, zahradu.( Tepláky, mikiny ...)

  • Na odpolední odpočinek pyžámko, nebo noční košilku.

  • Plastový hrneček na pití přes den.

  • Papírové kapesníčky

  • Kartáček a pastu. Ale to se týká předškoláků.

Vypadá to složitě, ale věřte že to tak není. Praxe vám ukáže co je potřeba. Ještě jedna rada. Oblečení, všechno oblečení, které dáte dítěti do školky, podepište! Děti si je rády půjčují, nebo někde zapomenou a takhle se k vám snadněji navrátí.

Děti se zpravidla do školky těší, ale podpořit je můžete třeba, že  si samo vybere bačkůrky, nebo batůžek.

 

Závěrem vám přeji pevné nervy, jak k udržení prvních emocí, tak i

k nahodilím akcím při hraní a řešení nastalých situací :-D