www.pidilidi.cz www.pidilidi.cz
Potřebujete pomoci? 725 518 759 (Po-Pá: 8-15)
0 Váš košík 0 Kč

Zimní gumáky a EVA materiál.

Petr Smékal V pátek 15. 11. 2019 Novinky

Když je venku sníh, ale není dostatečně zima, všechno venku je mokré a klasické boty se můžou promáčet. Výbornou alternativou jsou zimní gumáky. A když jsou z materiálu EVA tak není co řešit. Co je materiál EVA?

 

Na úvod si řekněme co to ten EVA je vlastně za materiál. Nechci a nebudu vás nudit chemickými vzorečky ani jejich názvy, kterým stejně, kromě chemiků ve výzkumné laboratoři NASA, nikdo nerozumí.

 

     Takže EVA je zkratka pro materiál, který je velice pružný, lehký a zdravotně nezávadný. Používá se v mnoha odvětvích a oborech. Dokonce v lékařství ze z něj dělají i některé implantáty, které tělo takřka zřídka kdy odmítne. Ve sportu je pak používán  hojně napříč celým spektrem výrobků. Najdeme ho proto kupříkladu v hokejových rukavicích, vodních lyžích, helmách, cyklistických sedlech, lyžařských botách, rybářských prutech, atd. ... . Dost často se z materiálu vyrábí i prostřední vrstva podrážek, protože výborně tlumí nárazy. Dalšími skvělými vlastnostmi tohoto materiálu jsou, jak už jsem zmínil, velmi nízká hmotnost (opravdu gumáky jsou oproti běžným gumákům o mnoho lehčí), výtečná pružnost, voděodolnost, nepřejímá pachy, je odolný vůči olejům, pevnost a spoustu dalších.

 

 

           Dětské holínky EVA PL0057 a PL0058 jsou výbornou alternativou do chladnějších dnů. V některých případech jsme zaznamenali, že je rodiče používali u svých dětí místo klasických sněhulí. Ale toto nemohu ani vyvrátit a ani potvrdit ;-D . Každopádně určitě je mohu vřele doporučit i do nejchladnějšího podzimního dne. Tyto holínky najdou svoje využití od podzimu do jara. Holínky jsou velmi pohodlné a příjemné na nošení. Děti v nich nechodí jako kocour v botách a mají je velmi oblíbené. Díky lehkosti a umělému kožíšku uvnitř se cítí jako v bavlnce.

Pojďme si to teď trochu shrnout. Díky všem těmto super schopnostem a   modernímu designovému zpracování, spolu s atraktivními barvami, jsou tyto gumáčky oblíbený kousek u většiny dětí a maminek.